1-3 luokkalaisten kesäkerho

MLL Janakkalan paikallisyhdistys on järjestänyt jo useampana kesänä 1-3 luokkalaisten kesäkerhon Turengissa, Janakkalan OP:n Kesäduuni -hankkeen avulla. Kesäduunihankkeen avulla yhdistys on palkannut kaksi nuorta ohjaamaan kesäkerhoa, jolloin nuorille kertyy arvokasta työkokemusta, ja samalla pienet koululaiset saavat alkukesän viikoille päiväohjelmaa, kun vanhemmat ovat töissä.

Kesäkerho on toiminut kesäloman kahtena ensimmäisenä viikkona, ja kerhossa on ohjattua toimintaa. Kerho toimii päiväsaikaan ja kerholaiset tuovat mukanaan omat eväät. Ohjelmassa voi olla ohjaajien suunnitelmien mukaan pieniä kävelyretkiä lähimaastoon, sekä pallopelejä yms pihaleikkejä säiden salliessa. Sisätiloissa voidaan järjestää vaikka askartelua tai lautapelaamista. Toiminta keskittyy yhdistyksen toimitilan, eli perhekahvila Paaperoisen ympäristöön. Toimitila on entisen Vaparin alakerrassa, osoitteessa Pyhämäentie 25c, Turenki.