Koronainfo

16.3.2020

Kunta päättänyt tänään seuraavasti, ja tästä syystä myös MLL Janakkalan kerhotoiminta on tauolla ainakin tuohon 27.3.2020 asti.

 

16.03.2020

Koronainfo: Osa perusopetuksesta siirtyy etäopetukseen

Janakkalan kunnassa sovittiin tänään uusia linjauksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Yleisopetuksen 4-9 luokka-asteet sekä lukio siirtyvät tiistaista 17.3. alkaen etäopetukseen 27.3. saakka, jolloin tilannetta tarkastellaan uudestaan. Esiopetusta ja 1-3 luokkien opetusta jatketaan, sillä oppilaat ovat liian pieniä lapsia itsenäiseen kotona-oloon.

Toiveena on kuitenkin, että mikäli huoltajien on mahdollista jäädä kotiin, myös varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja alakoulussa olevia lapsia toivotaan pidettävän kotona.

Etäopetuksessa oleville oppilaille mahdollistetaan kouluruokailu Turengin ja Tervakosken alakouluilla porrastetusti siten ettei isoja ryhmiä ole yhtä aikaa syömässä.

Oppilaat ja perheet saavat tänään yksityiskohtaisemmat ohjeet Wilman kautta.

Terveyspalveluissa pidennetään tiistaista alkaen päivystysnumeroon vastaamista klo 18 saakka. Tiistaista alkaen myös tulehduspotilaat vastaanotetaan erillisessä tilassa.

Kaikki vierailut sairaalassa, hoivayksiköissä samoin kuin kotihoidossa olevien ihmisten luona kielletään. Ylipäätänsä kaikkien riskiryhmiin kuuluvien ikäihmisten luona käyntejä tulee välttää ja huolehtia heistä puhelimitse ja kontakteja välttäen.

Myös ikääntyneiden päiväkuntoutus ja päivätoiminta sekä vammaispalveluiden avotyötoiminta jäävät tauolle. Ko. toiminnat ovat tauolla huhtikuun 2020 loppuun saakka.

Kuntalaisten ei pidä enää raportoida hengitystieinfektioon liittyvistä oireista eikä terveyskeskuksiin tule mennä soittamatta ensin. Lievissä oireissa sairaan tulee pysyä kotona potemassa, jotta estetään ( kaikkien tautien) leviäminen ja  terveydenhoitohenkilökunta pystyy keskittymään apua tarvitsevien hoitamiseen.

18.3. pidettäväksi suunniteltu kunnanjohtajaehdokkaiden kyselytunti siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. Vielä viime viikolla tilaisuus arveltiin järjestettävän vähintään videoituna, mutta kyseinen päivä sisälsi ehdokkaille lukuisia muitakin tapaamisia, joten päivän ohjelma siirretään kokonaisuudessaan.